KEVIN GODLEY – MUSCLE MEMORY

“I’m Not In Love”, “Dreadlock Holidays” en “Rubber Bullets” waren in de jaren ’70 grote hits voor de Britse popgroep ‘10cc’, opgericht door Graham Gouldman, Eric Stewart, Lol Creme en Kevin Godley. Sinds 1977 werd uit die band een rock- en popduo afgeleid dat ‘Godley & Creme’ heette waarmee de twee muzikanten uit Manchester ook enkele hits wisten te scoren met de songs “An Englishman In New York” uit 1979, het zeer mooie liedje “Cry” uit 1985 en het catchy nummer “A Little Piece Of Heaven” uit 1988.

Eind jaren ’80 kwam er een einde aan de samenwerkingsverbanden van Kevin Godley met zijn ex-makkers van ‘10cc’ en hij koos toen resoluut voor een solocarrière. In die band was hij zanger en drummer, naast zijn rol als songschrijver wat hij nadien ook bleef doen voor ‘Godley & Creme’ en als soloartiest. Kevin Godley werd op 7 oktober 1945 in Prestwich, Lancashire geboren uit Joodse ouders.

Na zijn hierboven beschreven muzikale avonturen ging hij zich meer en meer toeleggen op het creëren van muziekvideo’s voor o.a. Sting, Bryan Adams, ‘U2’ en ‘Elbow’. In juli 2017 nodigde de momenteel in het Ierse Dublin woonachtige Kevin Godley openlijk artiesten uit om hem hun muziek toe te sturen om ze in een samenwerking op te nemen voor zijn eerste echte soloplaat “Muscle Memory”. Die had oorspronkelijk in 2018 moeten verschijnen maar zal na het failissement van ‘pledgemusic’ uiteindelijk toch nu pas eind dit jaar op de platenmarkt gaan komen.

Zijn oproep aan musicerende artiesten leverden uiteindelijk 286 anonieme instrumentale nummers op waarvoor Kevin Godley uiteindelijk voor de opname van elf tracks op de cd “Muscle Memory” teksten heeft geschreven. De onderwerpen van zijn betekenisvolle, vaak donkere en sombere songteksten handelen over wapencontrole, sociale onrust, racisme en politiek. Het gaat om zeer uiteenlopende songs waaronder enkele elektronische beats-tracks zoals “Expecting A Message”, “The Bang Bang Theory” en “Cut To The Cat”.

Daarnaast krijgen we ook melancholische ballads zoals het op de eerste video te beluisteren nummer “The Ghosts Of The Living”, “5 Minutes Alone” (zie 2e video), het Bowie-eske “One Day” en “Periscope” en de dromerige liedjes “Song Of Hate” en “Bulletholes In The Sky”. Alle nummers worden als singles één voor één in de periode van 16 juni tot 3 december om de twee weken op het publiek losgelaten. Op 17 december zal dan het album “Muscle Memory” met alle elf tracks officieel in vinyluitvoering en als cd op de markt beschikbaar worden gesteld voor het grote publiek.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: The State 51

video